Arborist i Borås

Att arbeta som arborist i Borås är både lärorikt och varierande, ingen dag är den andra lik eftersom jag åker till många nya kunder med olika uppdrag. Jag vet att det är många som skulle vilja arbeta som arborist men det krävs en del av dig för att du ska klara av arborist yrket. Du kommer att få vara ute i ur och skur, både i regn, snö, blåst och kyla eller extrem hetta på soliga dagar. Att arbeta på hög höjd är inget du får vara rädd för, eller att klättra i träd med lina och sele. Men nu är det inte så att en arborist enbart klättrar i träd som många tror. Vi har ett mycket varierande yrke.

Arborist – en räddare i nöden

Eftersom flertalet personer har fått för sig att en arborist bara klättrar i träd, så har jag fått många desperata samtal från kattägare framförallt, vars katt har lyckats med bedriften att klättra högst upp i en trädtopp. Där har den suttit i två dygn utan att försöka röra sig nedåt, ofta klättrar bara katten högre och högre upp istället. Jag klättrar gärna upp för att rädda en katt från ett liv i trädtoppen men en arborist gör som sagt så mycket mer.

Att arbeta som arborist

En arborist arbetar mycket med att vårda träden i form av beskärning, det kan också vara ett träd som har grenar som har vuxit sig för nära inpå ett hus och därför bör kapas. Det kan också vara ett träd som har skadats och som behöver få döda grenar bortskurna så det kan växa vidare och bli starkt, kort och gott är vi trädvårdare. I absolut nödfall kan det bli tvunget att fälla träd och det gör vi så klart som sista utväg. Vi kan också ta hand om stubben som blir kvar så kallat stubbfräsning.