Bygga pool i trädgården

Nu är sommaren i antågande och du kanske funderar på att göra slag i saken och faktiskt bygga den där poolen som barnen har tjatat om ett par somrar nu. Att bygga pool i trädgården är numera väldigt vanligt och behöver inte alls bli särskilt krångligt. Så klart beror allt på hur du tänker gå tillväga och vilken typ av pool du ska bygga. Om du har tänkt att uträtta största delen av arbetet själv eller om du tar det säkra före det osäkra och faktiskt anlitar en specialist på att bygga din pool.

Tillstånd för pool i trädgården

Att ha en egen pool att njuta av en varm sommardag är underskattat! Och det bästa är, att det i de flesta fall faktiskt inte behövs något bygglov. Men det är några saker du måste undersöka innan du påbörjar ditt bygge av pool i trädgården. Det är byggnadsnämnden du ska kontakta för att se om det krävs något byggnadslov för din pool. Om du har tänkt att bygga en pool i trädgården som du måste gräva ner betyder det att du har tänkt att schakta bort en massa jord samt bereda marken. Då kan det hända att du måste ha bygglov, medan en pool som du har ovan mark inte kräver något tillstånd.

Vilken typ av pool?

Det finns många olika varianter av pool så det egentligen, förutom det där vi nämnde ovan med ovan eller under mark, som bara kräver din fantasi. Vad ska ni ha poolen till? Ska ni simma längder, eller ha den som en prydnad i trädgården att samlas kring på grillfester och andra kalas? Det tål att fundera lite på. Likaså vilken typ av material ni ska bygga den i. Vissa material är mer hållbara än andra men samtidigt kräver de en helt annan typ av engagemang vid anläggandet.