Trädgårdsrenovering

När vi flyttade in i vår första villa förra året hade vi så mycket att stå i. Alla lådor skulle packas upp och allt invändigt i huset skulle fixas. Det skulle målas, tapetseras och vi fick bryta upp och lägga om golvet i ett av rummen. Men hela tiden har man den där drömbilden av hur allt ser ut när man är klar som gör att man har nästan oändligt med energi. Till slut såg det inte längre ut som en byggarbetsplats och efter att ha flyttat runt diverse möbler några gånger var vi ganska nöjda med hur det såg ut inne.

Vår risiga trädgård

Nu med sommaren med sin efterlängtade värme på väg så var det äntligen dags att ta tag i vår stora men risiga trädgård. Häcken skulle bytas ut, ogräset rensas och plattorna i gången upp till entren läggas på plats.  Många svettiga timmar blev det med trasiga byxor och skrapade knän till en början tills vi beslöt att det va dags att köpa bättre utrustning och då framförallt kläder. Vi hittade en butik som säljer stretchbyxor för alla ändamål och vilken skillnad det gjorde. Dom är tåliga men samtidigt bekväma att arbeta i och vi får inte blodiga knän längre. Fickorna gör att man lätt kan bära med sig trädgårdsredskap och annat man behöver. Min man som är målare åkte dagen efter och köpte sig två extra par stretchbyxor till jobbet också, ett par vanliga byxor och ett kortare par för varmare dagar. Det har varit toppen säger han! Mycket bättre än jeans och andra alternativ han testat innan.

Resten av trädgårdsjobbet gick precis som sommaren fort sen. Vi hann klart med det mesta men ännu återstår några projekt till nästa år, men nu kan man åtminstone njuta i trädgården. Det har varit ett långt men kul och lärorikt första år som villaägare.