Vår resa mot ett nytt utseende

Att bo i en äldre villa i Stockholm har sina charmiga sidor, men det innebär också ett konstant behov av underhåll. Nu när våren är här har vi äntligen bestämt oss för att ta tag i fasaden. Som småbarnsföräldrar och hängivna hemmafixare ser vi fram emot att förnya vår husfasad och ge vårt hem ett ansiktslyft.

Planering och förberedelser

Första steget i vår fasadrenovering i Stockholm var noggrant planering. Vi började med att söka efter inspiration online och i inredningstidningar. Färgvalet var en stor diskussion här hemma. Vi ville ha en färg som inte bara skulle smälta in med omgivningen men också ge huset ett modernt och fräscht utseende.

Efter mycket funderande beslutade vi oss för en mild grå färg med vita detaljer. Vi kontaktade även flera hantverkare för att få offerter och förslag på material. Det är viktigt att välja rätt typ av färg och material, speciellt i Stockholms varierande klimat.

Genomförande av renoveringen

När planeringen var klar, påbörjades det verkliga arbetet. Första steget var att rengöra fasaden. Vi hyrde en högtryckstvätt och tog en hel helg till att noggrant tvätta bort gammal smuts och mögel. Efter att ytan var ren och torr, började vi med att skrapa bort lös färg och fylla i sprickor med spackel.

Därefter var det dags för grundmålning. Grundfärgen hjälper till att skydda träet och förbereder ytan för den slutliga färgen. Vi valde en högkvalitativ grundfärg för bästa hållbarhet.

När grundfärgen torkat, började vi måla med vår utvalda grå nyans. Det var ett tidskrävande arbete men resultatet blev fantastiskt! De vita detaljerna runt fönstren och dörrarna satte verkligen pricken över i

. Hela projektet tog oss ungefär tre veckor att slutföra, med en hel del kvällar och helger spenderade utomhus.

Resultatet och nästa steg

Efter all tid och möda kunde vi äntligen se vårt hus i ett nytt ljus. Fasaden ser nu ny och fräsch ut och vi är otroligt nöjda med resultatet. Den nya färgen ger huset ett modernt och stilrent utseende som vi hoppas kommer att hålla i många år framöver.

Nu när fasaden är klar, ser vi fram emot att börja planera för nästa projekt – trädgården! Med en nyrenoverad fasad som bakgrund, har vi massor av idéer för hur vi kan förvandla vår trädgård till en grön oas där vi kan njuta av sommarkvällarna tillsammans som familj.

Renovering kan vara utmanande och tidskrävande, men det är också otroligt givande att se resultatet av sitt arbete. Vi ser fram emot fler projekt och att fortsätta göra vårt hem ännu vackrare.