Nya fönsterlampor och solskydd står på dagordningen

Hej och välkommen till min blogg. Jag heter Lisette och bor i Staffanstorp, arbetar som lärare och min man och jag har precis blivit med hus så jag blev så sugen på att blogga om renovering, heminredning, möbler, trädgård, kläder med mera.

Eftersom jag är van att göra planer för vad studenterna ska lära sig och när, bryta ned stora saker till små hanterliga, så tror jag att jag har en stor fördel när vi ska ta oss an de tusentals saker som sak göras med huset. Jag vet att många förlorar sig ett kaos där de är lite här och lite där och att man bör ta en eller ett par saker i taget. Vi har bestämt att nummer ett är de saker som förknippas med det man gör och ser timvis dagligen. Man måste inte göra om gillestugan eller en rabatt på baksidan först. Däremot måste köket, entrén, tv och liknande fungera. Nu har vi kommit till fönstren. Vissa behöver ny färg till karmarna, och vi ska köpa nya fina fönsterlampor på Stayhome som tänds av sig självt på kvällar och mörka dagar. Vi ska också sätta in någon slags persienner eller gardiner i de fönster som vätter mot väster. Jag har sett sådana som är lite som en roll up, där man kan dra både uppåt och nedåt och ha ”gardinen” i mitten av fönstret om man vill. Då kan man skärma av solen och ljuset men ändå se ut lite och växterna får mer ljus.