Alla bör ha ett hemmakontor

Om man som många i IT-branschen jobbar med datorer och kundkontakt med dessa datorer, blir det lätt att man måste arbeta hemma, både efter stängningstid och på lediga dagar. Det är därför viktigt att ha ett ”kontor” i form av ett rum eller sektion av ett rum där man gör alla jobbrelaterade arbeten, på så sätt slipper man tänka jobb när man sitter med datorn i soffan. För att ge rummet eller en sektion av rummet en kontorskänsla bör man köpa kontorsmöbler i form av kontorsstol, skrivbord och en snygg och passande lampa. Ett hemmakontor kan vara nästan varsomhelst i hemmet, mitt kontor där jag skriver detta blogginlägg är i en sovrumsgarderob.

Om man inte jobbar med IT kan ett kontor vara perfekt för där man betalar räkningar, ansvarar för föreningsförsäljning eller helt enkelt har en plats att ställa datorn på när den inte används. Med ett hemmakontor får man struktur på vardagen. Om man är förälder och ens barn får använda samma dator som man har med till jobbet, kan ett hemmakontor också användas som ett sätt att tala om för barnen att de inte får röra datorn. Medan datorn står på kontorsplatsen är det mamma eller pappa som använder den, barnen får glatt vänta på att mamma eller pappa har arbetat färdigt med datorn. Som ni nu kanske förstår, så bör alla inreda sitt hem med ett hemmakontor.

Kommentarer är stängda.