Det blir tryggare med YourSafetys säkerhetsdörrar

Oavsett om man bor i en lägenhet eller i en villa, i storstaden eller på landet, så är det ändå alltid skönt att veta att man har en ordentlig och rejäl ytterdörr.

Ett företag som tagit fasta på detta och utvecklat det flera steg är Yoursafety och jag får tillstå att YourSafetys säkerhetsdörrar överraskade mig på flera plan. Dels det utbud som finns dels hur effektiva de kan vara i jämförelse med mer vanliga och konventionella dörrar.

Säkerhetsdörrar för både inom och utomhus bruk

Själv har jag länge haft en säkerhetsdörr som entrédörr, det har känts tryggt eftersom huset står tomt dagtid och under långa stunder vid långhelger och semester. Att den också är rejält isolerad och håller värmen inomhus är ett plus, liksom att den fungerar som ljuddämpare när tunga fordon passerar utanför. Samtidigt som ytterdörren gett trygghet så vet jag ju med mig att en inbrottstjuv kan ta sig in andra vägar. Jag har såklart larm, men det tar ju ett par minuter innan det dyker upp väktare och det kan ju räcka för att rafsa ihop det de vill ha.

Något jag aldrig tänkt på tidigare men som kommer att inhandlas och installeras så snart det bara går, är en av YourSafetys säkerhetsdörrar för inomhusbruk. Jag har viktiga hårddiskar, datorer, fotoalbum och liknande i mitt arbetsrum/kontor. Just nu är det en vanlig dörr som oavsett om den är låst tar en spark eller ett tag med en kofot att bryta upp. Den dörr som jag skall ge mig själv som gåva är en rejäl stålförstärkt dörr som det tar 10–30 minuter att bryta sig igenom med släggor och borrar, mer än tid nog för att få polis på plats.

För mig får trygghet kosta

Från nu kommer det att kännas ännu lugnare och tryggare när jag inte är hemma, och att dörren är riktigt snygg är ju ytterligare ett plus. Visst kostar det, men det får kosta om man vet att det ovärderliga som alla foton på barn och barnbarn är säkra och det är de med YourSafetys säkerhetsdörrar.