Är jag ensam om att vara intresserad av brandskyddsklass B-S1,d0

Efter många år i lägenhet, och efter många tankar om för och nackdelar har vi äntligen byggt ett eget hus. Vårt drömhus i trä, rött med vita knutar. Visst är det lite cheesy, men det är onekligen vackert. Vi är otroligt glada och lyckliga över vårt hus, men samtidigt gnager det en oroskänsla av att kunna mista det.

Hur säkert kan ett hus vara?

Liksom de flesta andra har vi flera rökvarnare i taket och brandsläckare i köket, sovrummet och vid trappan. Förhoppningsvis skall de aldrig komma till användning, men det ger en trygghet att veta att man har dem. Men vad sker om man inte är hemma? Om det skulle börja, finns det chans att förhala tidsförloppet så att brandkåren hinner fram? Ett ytterligare säkerhets moment som man kanske inte egentligen behöver, men som jag anser att jag vill ha är en brandskyddsfärg för trä som har den härliga benämningen P42 HW01  med brandskyddsklass B-S1,d0.

Passar det kulturbyggnader och bibliotek i trä, då passar det mig

Oftast används denna färg på speciella byggnader där eld skulle vara förödande, och den har såklart ett helt annat prisläge, men vi har den inte i alla rum, utan i de rum en brandexpert vi pratade med förklarade att det skulle göra mest nytta.

Jag vill för övrigt säga att prata med experter om hur färgen skall appliceras eller om det ens är lämpligt för dig, det finns mycket att tänka på som jag inte har koll på.

Brandskyddsklass B-S1,d0 kan vara skillnaden, och för mig är det en trygghet. Kanske för dig med?